Miten pidän huolta hiuksistani?

Toivepostaus liittyen hiuksiin ja niiden hoitoon.

Copyright_Minna Lehtola_-9530

Hiuksiin ja niiden kasvuun vaikuttaa moni tekijä. Tähänkin asiaan enimmäkseen ravinto. Itselläni hiuksia ei koskaan jää suihkussa ritilään, mutta harjatessa niitä kyllä irtoaa, mikä on normaalia (jokaiselta irtoaa n.100 hiusta päivässä). Monilla ketkä ovat esimerkiksi dieetillä tai saaneet tietynlaista lääkitystä usein huomaavat, että hiuksia saattaa lähteä normaalia enemmän. Hyvät rasvat, rauta, sinkki ja vitamiinit ovat ehdottomia hiuksen hyvään kasvuun. Syömällä monipuolisesti, varmasti myös hiukset voivat hyvin. Välillä jos tuntuu, ettei jotain vitamiinia saa tarpeeksi, voi sitä ottaa kuurina purkista. Itse syön sinkkiä ja omegaa.

Toki hiuksiin vaikuttavat muutkin asiat kuin sisältäpäin tulevat. Itselläni on ollut vuosia käytössä tietyt, hyväksi havaitut tuotteet. Toki kokeilen aina uusia, mutta harvoin korvaan näitä suosikki pullojani! Ehdottomasti ihanin hiustenhoitosarja on PAUL MITCHELL.  Minusta tuotteet ovat laadukkaita eikä niitä testata eläimillä. Tässä tuotteita mitä käytän, miten ja miksi.

HIUSTEN PESU

IMG_7238

Mitchell Instant Moisture Daily Kosteuttava shampoo ja hoitoaine. Todella toimii! Kun shampoo on vaahdotettu hyvin tyveen (huom. ei hierota latvaan, ne peseytyvät huuhdeltaessa) laitetaan hoitoaine. Ennen hoitoaineen laittamista, muista pyyhekuivata hiukset hyvin. Silloin hoitoaine imeytyy paremmin. Pidän hoitoainetta aina minimissään 2min.

Pesen hiukset suunnilleen joka toinen päivä. Liika peseminen haurastuttaa ja kuivattaa hiuksia. Välillä on hyvä antaa hiusten päästä hieman rasvaiseksi. Minulla on kolme-neljä shampoota, joilla pesen vuorotellen.

muopk

Käytän Keunen Silver Shampoota, koska siinä on todella vahva violetti pigmentti. Silver shampoot monesti eivät ole kovin hoitavia sillä on hyvä pestä harvemmin/tarpeen mukaan. Toiset shamppoo/hoitoaine on Super Strong, joka rakennepaikkaa hiuksen vaurioita. Ja vielä yksi ihana tuote on Tea Tree sarjasta Special shampoo ja hoito. Sillä on viilentävä vaikutus, joten saa veren kiertämään!

IMG_7236

Tehohoidon hiuksille teen silloin kun tarvitsee tai kun sauna lämpenee. Tähän asti paras on ollut Argan Care Moisture Smoothie. Se sisältää argan öljyä ja on suomalainen tuotemerkki SIM. Pidän sitä 5-15 min.

JÄTETTÄVÄT HOITOAINEET

Kun hius on pyyhekuiva, laitan siihen jätettävää hoitoainetta ja öljyä tai välillä vain jompaakumpaa.

IMG_7242

Nyt käytössäni on KMS Moist Repair Revival Creme, mikä on kosteuttava voidemainen hoitoaine. Öljynä on ollut todella monta vuotta Mitchellin Super Skinny Serum. Hoitoaineet sulkevat hiuksen pinnan, tekien siitä silkkisemmän näköisen ja tuntuisen.

MUOTOILU

IMG_7245

Lämpölaitteita käyttäessäni, suihkutan alle Mitchellin Hot Off The Press. Siinä on lämpösuoja, sekä kosteussuoja. Tykkään tästä tuotteesta siksi, koska aine tulee hienona sumuna, jolloin ei tarvitse odottaa tuotteen kuivamista hiukselle. Mitchellin Dry Wash antaa hyvän tuen pitkäänkin hiukseen (suihkutetaan kuivaan hiukseen tyveen). Hiuslakkana käytän aika miedon tuoksuisia.

IMG_7254

Hiusharjan osa on tärkeä. Minusta paras on harjas, mikä hieman taipuu. Vältän kovia harjoja missä  harjaksen päässä on palloja, koska hiukseni kietoutuvat pallojen ympärille ja repivät monesti katki. Aloitan harjaamisen alhaalta ylöpäin. Yöllä hiukseni ovat letillä.

Värjäämisestä sen verran, että kun menet ammattilaiselle, hän tietää mikä hiuksellesi on parasta ja kuinka vahvoja aineita voidaan käyttää.

Olen kokeillut todella monia tuotteita ja nämä ovat minun suosikkini. Jos olet Jämsässä, Hius- ja Maskeerauspalvelu Visionista löydät näitä tuotteita. Tällä viikolla testaan kehuttua Kardashian Beauty hiustenhoitosarjaa. Toivottavasti sait vinkkejä itsellesi tästä postauksesta. Jos heräsi kysyttävää, otathan yhteyttä! 🙂

20151128-_MG_9525

Have a good hair day!

-Henna

Ilmianna asiaton kirjoitus

Kommentointi on suljettu