Lämmittelyn tärkeys ja porrastreeniä

Ihanaa viikonloppua lukiani! 🙂

Haluiaisin puhua teille lämmittelyn tärkeydestä. Treenissähän on kolme vaihdetta : alkulämmittely, varsinainen harjoitus ja loppujäähdyttely.

ALKULÄMMITTELY

Aktivoidaan kehoa ja hermostoa aloittaen lämmittely rauhallisesti, sillä saadaan treeniinkin lisää tehoja ja aineenvaihdunta lähtee käyntiin. Ennen harjoittelun aloittamista, puen ZeroPointin kompressiosukat, koska minusta ne antavat hyvän tuen harjoitteluun ja selkeästi auttavat palautumisessa. Kuntosalilla lämmittelen cross trainerissa tai soudan n.10 min ja lopussa teen muutamia 30 sec vetoja. Sen jälkeen keppijumppaa 5 min ja muita pieniä liikkeitä. Myös putkirullaus on hyvä tapa lämmitellä lihaksia. Aloittaessani painojen kanssa, käyn kevyemmin läpi liikeratoja mitä aion toteuttaa. Kun elimistö on lämmin, voidaan välttyä monelta vammalta. Porrastreenissä on hyvä kävellä rappuset rauhassa kerran tai pari alhaasta ylös ja vaikka hieman hyppyjä ja kyykkyjä.

Tyylejä rappustreeniin on monia. Tässä on ihan perusliikkeet, mitä yleensä tulee ainakin tehtyä. Ensin tasahyppyjä parin portaan välein, jolloin saadaan tunnetta pakara-, reisi- ja pohjelihaksiin. Sitten spurtteja, mitä voi tehdä astuen jokaiselle rappuselle tai loikkaamalla useampia kerralla. Viimeiseksi videolla vähän hämähäkkimies tyyliin, jolloin asetutaan etunojaan ja niin, että vastakkainen jalka, sekä vastakkainen käsi  liikkuu samanaikaisesti.

LOPPUJÄÄHDYTTELY

Se voi olla kävely kuntosalilta kotiin tai jotain muuta aerobista liikuntaa. Eli lasketaan sykettä pikkuhiljaa ja mennään lähemmäs lepotasoja, jolloin maitohappo pääsee poistumaan lihaksistosta. Nopeat venytykset treenin jälkeen 10-30sec ja pidemmät venytyksen parin tunnin päästä harjoituksesta. Tähänkin voi käyttää putkirullausta, josta laitan myöhemmin tietoa lisää.

IMG_5817

Muistakaa lämmitellä !

-Henna

 

Ilmianna asiaton kirjoitus

Kommentointi on suljettu