Juhlia ja kermakakkua

Annatko itsesi luvan herkutella ? Kuunteletko kehoasi?

IMG_3461pi

 

Herkuttelen kyllä, mutta kohtuudella. Meillä oli siskoni ylioppilasjuhlat viikonloppuna, missä vastasin suurimmasta osasta tarjoilua. Voin kertoa, että näihin juhliin upposi sokeria ja rasvaa. Perinteisesti juhlissa tarjoiltiin voileipäkakkua, kermakakkua ja muita herkkuja. Leivonnaiset ovat ehkä minun heikkouteni, kotiin ei tule juurikaan ostettua karkkia tai sipsiä. Itse nautin leipomisesta juuri siksi, että saan tarjota herkutteluhetken ystävilleni tai perheelle.

IMG_3502pi

Kiireisinä päivinä täytyy pitää jotain nopeaa ja terveellistä ruokaa saatavilla. Yritän pitää säännöllisen ateriarytmin, jolloin makeanhimo ei iskisi. Arkena pyrin syömään terveellisesti ja monipuolisesti, joten viikonloppuisin annan itselleni pienen herkutteluhetken. Edelleen täytyy muistaa se kohtuus, minulle herkutteluhetki on yleensä pari palaa suklaata tai ravintolassa syöminen.

IMG_5785

Lepo ja terveellinen ravinto takaavat kehon hyvän palautumisen, siten jaksaa keskittyä ja antaa uutta virtaa parempiin urheilusuorituksiin. Sunnuntaina tein taas eväitä alkavaan viikkoon ja suunnittelin treenejä. Pyrin valmistamaan eväitä useammalle päivälle kerralla, koska se vie kuitenkin paljon aikaa. Joissain vaiheessa kerron lisää ravintotottumuksistani 🙂

IMG_3288pi

Onnea vielä kaikille valmistuneille ja ylioppilaille!

-Henna

Ilmianna asiaton kirjoitus

Kommentointi on suljettu